Duyurular

Sayın Üyelerimiz derneğimize katkılarınızı bekliyoruz.


Derneğimizin web sitesi EZVAN HAFRİYAT tarafından yaptırılmıştır, katkılarından dolayı EZVAN HAFRİYAT Yönetim kurulu  Başkanı Sayın ALPER LÜLESOY beyefendiye teşekkürlerimizi sunarız.

VAN DERNEĞİ

Yönetim kurulu Başkanı Cafer KANPOLAT.


Van Hava Durumu
Anket
Web Sitemizi Nasıl Buldunuz?



 
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD  
EURO  
       
Özlü Sözler
Hiçbir şey ayağınıza gelmez; en azından iyi olan hiçbirşey. Herşeyi gidip almanız gerekir.
Sponsorlarımız
Sitemizi Tavsiye Ediniz
Sitemizi arkadaşlarınıza tavsiye ederseniz memnun kalırız.
 
  
  Gezilecek Yerlerimiz

Van Gezilecek Yerler - Tarihi Mekanlar

Doğu Anadolu'nun en gelişmiş kentlerinden olan Van'da keşfedilmeyi bekleyen pek çok tarihi ve doğal güzellik var...

Tatil rotanızı Doğu Anadolu'ya çevirdiyseniz ve Van'a yolculuk yapmayı düşünüyorsanız emin olun ki sizi pek çok tarihi ve doğal güzellik bekliyor. Eşsiz hazineleri ve köklü kültürü ile Van ülkemizin görülmeye değer yerlerinden biri. Van'ı keşfetmeye hazırlanan gezginler için hazırladığımız Van gezilecek yerler listesi de yolculuk boyunca size eşlik edecek...

Kaleler: Van'ın en önemli yapılarından biri olan Van Kalesi Van geziniz sırasında mutlaka görmeniz gereken bir yer, turistlerin uğrak noktalarından biri. Urartular'dan kalan ve tarihi M.Ö. 885'e uzanan Van Kalesi'nin yanı sıra Zernek KalesiAyanis KalesiHoşap Kalesive Çavuştepe Kalesi Van'da gezebileceğiniz diğer tarihi kalelerden.

Van Gölü: Türkiye'nin en büyük gölüne ev sahipliği yapan Van'ın simgelerinden biridir Van Gölü. Etrafında sayısız doğal güzellik barıdıran Van Gölü, şehir geziniz sırasındaki en keyifli duraklardan biri olacak. Van Gölü'nün yanı sıra Erçek Gölü de gezebileceğiniz bir diğer göl Van'da.

Akdamar Adası: Van Gölü'nün güneyinde bulunan Akdamar Adası, Van'ın eşsiz güzelliklerinden biri. Van Gölü'nün en büyük adası olan Akdamar Adası doğal güzelliğinin yanı sıra tarihi Akdamar Kilisesi, diğer adıyla Surp Harç Ermeni Kilisesi'ne ev sahipliği yapması nedeniyle de Van gezginlerinin uğrak noktalarından biri.

Kiliseler: Van, tarih boyunca farklı kültür ve dinlerden çok sayıda topluluğa ev sahipliği yapmış bir şehir. Bu nedenle Van'daki geziniz sırasında pek çok kilise ve camiye rastlayacaksınız. Akdamar KilisesiSt. Bartholomeus KilisesiAdır Adası'ndaki Adır KilisesiKaya Çelebi CamiiHüsrev Paşa CamiiHalime Hatun Kümbeti, Süleyman Bey Kümbeti, İkiz Kümbetler, Galip Paşa Kümbeti, Hasan Bey Kümbeti bu yapılar arasında görülmeye değer olanlardan.

Eski Van Şehri: 1. Dünya Savaşı'na dek Ermeni ve Türkler'in bir arada yaşadığı bir yer olan Eski Van Şehri şu an harabe ve kullanılmaz durumda. Ancak burada halen gezip görebileceğiniz tarihi yapılar mevcut. Eski Van Şehir, Van Kalesi'nin güneyinde yer alıyor.

Kaplıcalar: Van'da hem dinlenip hem şifa bulmak isterseniz Erciş Doğancı Kaplıcası, Çatak Şeyh Cürüh Kaplıcası, Başkale Kelegom Kaplıcası ve Başkale Dereiçi Kaplıcası'nı gezmenizi öneriyoruz.

Peribacaları: Peribacaları denince aklımıza ilk gelen yer Kapadokya olsa da bu doğa oluşumlarını görebileceğimiz tek yer Kapadokya değil. Van'ın Başkale ilçesinde de Van Peribacaları'nı görmek, bu eşsiz doğa oluşumlarını keşfetmek mümkün.

Van Müzesi: Özellikle Urartu uygarlığından kalma çok önemli parçaların sergilendiği Van Müzesi Van gezinizde mutlaka uğramanız gereken yerlerden biri. Arkeolojik kalıntıların yanı sıra el yazmaları ve el sanat ürünleri ile eski savaş aletlerinin de sergilendiği Van Müzesi şehir merkezinde bulunuyor.

Van Kedi Evi: Van'ın simgelerinden bir de Van Kedisi. Van Kedilerinin neslini korumak için kurulmuş olan Van Kedi Evi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin kampüsünde yer alıyor.

Üye Giriş Paneli
E-posta:      
Şifre:        
Şifremi unutum
Başkan'ın Mesajı
Aidat Borcu Sorgulama
   
 
Köşe Yazıları
Günlük Gazeteler
Sponsorlarımız